16e wedstrijd

15e wedstrijd

14e wedstrijd

13E WEDSTRIJD

12e wedstrijd

11e wedstrijd

Zaterdag 29 juli, Noorder Buitenspaarne

 

Vandaag was het strijdtoneel de buitenspaarne, in vergelijking met de 12 uurs wedstrijd waren de gevelde bomen geruimd en waren alle plekken toegankelijk. Gezien het aantal deelnemers ,19 man was dit ook wel nodig. De uitzetters hadden genoeg ruimte om iedereen een ruime plek toe te bedelen uiteraard dank hiervoor.

Ik mocht plaatsnemen op stek 18, een plek van de staart. De weersverwachting was windkracht 5 dwars over de plas. Kortom niet te ver was het motto 50 meter max.

De eerste 2 uur waren moeilijk regelmatig wat kleine vis, de dikke platten hadden het restaurant nog niet ontdekt wat overigens zeer vreemd was omdat de tafel in de eerste 2 uur aardig was vol gegooid. Na eerst een uit de kluit gegroeide goudvis gevangen te hebben( 40cm) kwam er meer leven op de stek. Afwisselend met de hair en de knikkers te hebben gevist waren er periodes waarin men 2 of 3 mooie brasems kon binnen toveren. Door volop casters te brengen kon ik het ritme er in houden en uiteindelijk bleef de teller op iets meer dan 20 kilo¬† staan. Ondanks wat buitjes mochten we niet klagen mbt het weer helaas was het een grote puinzooi links van mijn stek, werkelijk alles wat men kan nuttigen op een gezellige avond was neer gepleurd werkelijk schandalig. Naar ik heb begrepen is hierover melding gemaakt, want het mag natuurlijk niet zo zijn dat wij hiervoor verantwoordelijk voor worden gehouden. Door het nieuwe systeem van prijzengeld was Francis de gelukkige vandaag ondanks zijn matige vangst mocht die met de prijs naar huisūüėä

 

André

 

10e wedstrijd

Afgelopen zaterdag stond alweer de 10e wedstrijd op het programma het Noord-Hollandskanaal bij Oost en Westgraftdijk. We hadden hier al een paar weken eerder de BBQ wedstrijd gehouden en toen werd er goed vis gevangen naar dat is geen garantie voor vandaag. Ik had de wekker op half 4 gezet maar was al er al rond kwart over drie uit bed gestapt en snel een douche gepakt koffie gezet en rond vijf over half vier in de auto gestapt zodat ik ruim de tijd had om om te rijden bij de werkzaamheden bij de Coentunnel. Dit viel reuze mee dus stond ik al rond half vijf aan het water waar ik met Dirk om vijf uur had afgesproken. Omdat ik de spullen bij me had (vlaggen en bordjes) besloot ik alvast om het A vak uit te gaan zetten. Toen ik daar net mee klaar was zag ik Dirk al aan komen rijden. In de auto gestapt om het B vak bij Oostgraftdijk uit te zetten samen met Dirk. Rond vijf uur waren we al klaar even bijkletsen met een bakje koffie dan de nummers door appe naar de wedstrijdvissers zodat die hun plekje konden opzoeken. Er was voor mij nummer 2 uit de zak getoverd met naast mij op kop Francis Scott en op 3 Jan v d Oever tegenover de jachthaven. Ik besloot twee voerplekken te maken een tegen de overkant op 57m en een op 18 m . Ik starten met het brengen van wat casters en dode made en geknipte wormen en begon op de overkant met de hair met 3 kleine wormpjes. Na een klein kwartier ving ik mijn eerste vis een hele mooie Ruisvoorn daarna duurde het even voordat ik mij tweede vis ving. Ook bij de andere was het nog niet wild. Het water stond stil en dat heeft meestal wel invloed op het aasgedrag en de vangsten. Door veel te wisselen van aas en onderlijnen kreeg ik de vis redelijk aan de praat. Op de korte afstand wilde het bij mij niet lukken en omdat ik op de overkant regelmatig beet kreeg en vis ving liet ik de korte afstand voor wat het was. Ik had intussen een tweede leefnet in het water gelaten omdat de teller op 18 brasems stond en wat kleine vis. Francis op kop had een trage start maar wist de laatste paar uur de een na de andere vis te landen. Hij viste kort rond de 16m zodat hij ook geen last had van de bootjes. Om half een op het slaan van de kerkklok werd er afgeblazen en kon ik na het opruimen de balans op gaan maken. Ik begon bij Francis die op kop erg goed had zitten vangen. De weegschaal stopte op 24800gr waarmee hij zijn totaalgewicht verdubbelde. Ik bleef hem nipt voor met 25190gr en werd hiermee dagwinnaar. In het B vak werd Piet Mieloo die de laatste wedstrijden weer in vorm is eerste met 18720gr. 

 

Bram Zwanenburg  

9e wedstrijd

Hijs fijn..., Hansie vandaag weer met de Wassenaarse hengelclub op pad. Amstel Drechtkanaal wordt het strijdtoneel. 

Nah..., 03.45 uur je wieg uit om ff met die gasten te vissen. Valt niet mee kan ik melden. Maar goed, ff alle rituelen laten passeren en dan met al je spullen de 4 wieler in. 

Vandaag 13 vissers verdeeld over twee vakken A en B. 

Locatie op de brede stuk van deze sloot, lekker stukkie gooien voor Hansie. Half zeven beginnen en dan gelijk maar tegen de balk knallen. Dat is aldaar de manier om te beginnen.  

Hansie  heeft de korf vakkundig voor de balk liggen en direct hebben we  enige schijnbewegingen op de top. 

Beetje peuteren is het, maar na weer een kleine beweging aantikken. Een knappe Voorn van zeker 12 cm meldt zich voor een verblijf in de leefslurf.ūüėā¬†

Dan op 17 meter een geadviseerde plek aanmaken. Dat levert Hansie een halve platte op zoals dat heet. De eerste slijmerige vingers dus. 

Ondertussen wordt het steeds warmer of liever gezegd steeds heter. Op een gegeven moment zit je met klotsende oksels en vochtige bilnaad op je kanis te draaien. 

Mijn buurman Hans K. komt ff klagen..., nog geen stootje gezien geeft tie aan. Beter thuis kunnen blijven moppert tie. 

Tis idd niet zo spannend, de goocheldoos met tal van smeersel en commerci√ęle zooi biedt ook geen soelaas.¬† Dan tactisch een beetje slepen met het aas, dat levert na enige tijd weer een halve platte en 10 kleine Voorntjes op.¬†

Hansie legt nu zowat het loodje door de hitte en gaat om11.30 uur al een beetje ruimen.  

Hans K. klaagt niet meer... omdat tie nu ineens wel leven krijgt te zien en zowaar begint te vangen. 

Stukkie verder zit Willem met een tropenpet op het hoofd, hard nodig zo’n pet. Willem heeft nog wel wat vis, de meeste met de stok gevangen. 

Daarnaast zit Wil op zijn stekkie, ook bij hem niet wild..., verschil in stekken houd je altijd... wel jammer maar de vis kan niet overal zijn. 

Dan aan de staart, daar bivakkeert onze immer vrolijke Cor. Verbaal altijd duidelijk aanwezig maar nu ook weer met een leuke vangst in zijn leefslurf.  

Aan de kop is het wel te doen, Boet zit waarschijnlijk tegen de voordeur van een clubhuis voor dagopvang¬† Brasems te hengelen. Hij sleept uiteindelijk 21 kilo naar de kant. Dat krijg je met al die mestpieren.ūü§£¬†

In vak A is het wel iets beter gesteld met de vangst. Alhoewel het bij sommigen ook een matig boel is. 

Uiteindelijk is Ronald Hulst de in vak A de winnaar. De koppelprijs is voor hem en Rob van Leeuwen. 

In vak B is Boet winnaar en tevens de dagwinnaar van de wedstrijd. Koppelprijs voor hem en onze tropenvriend Willem. 

Vandaag een wedstrijd onder extreme weersomstandigheden...., niet meer iets voor Hansie maar er is altijd wel wat. 

Volgende week zaterdag gaan we visstand in Noord Holland testen. 

Alvast de visspullen en goocheldoos maar weer in gereedheid brengen. 

 

We zien wel, 

Hansie 

8e wedstrijd

Nauernaschevaart,

We gaan weer als beginner een wedstrijdje meedoen.

Nicootje heeft z'n spulletjes voor deze dag gereed hoor. Evezet voertje van een sponsor met recept, dus dat wordt knallen vandaag.

Eigenlijk ook eens die Traperboer Cor tackelen als sponsor voor Nicootje.

Maar kijk..., Wormen, mestpieren, maden en casters., hele zooitje van Nipro en lekker gekoeld thuis bezorgd.

Nu zelf nog ff de vrieskist inladen voor langs de waterkant want het schijnt vandaag tegen de 30 graden te gaan worden.

Dus lekker man..!!!

Hupsa 05.45 uur, de vierwieler wordt tot leven gewekt en middels het pretpedaal knalt Nicootje er nog ff een zooitje fossiel brandstoffen doorheen. Richting Nauenaar dus. Dat Nicootje niet alleen op straat is blijkt wel, onderweg ontmoet je al diverse (op Max Verstappen gelijkenden) visbroeders met een diversiteit aan sleurhutten.

Nahh.., 120 km/uur lijkt voor Nicootje een beetje overbodig want bij aankomst moet je toch gewoon wachten tot je nummertje bekend wordt gemaakt.

Bij die sloot aangekomen heb ik een nummertje lekker achteraan. Autootje bij je parkeren is daar een mazzeltje.

Preston feedertje gereed maken, vis ontbijt bereiden en wachten op de fluit van wedstrijdbaas Bram.

Als ik ff zit na te denken en dan plots diverse water verplaatsingen en gegier van een zooitje voerkorven ontwaar, begrijp ik dat de fluit van meneer Bram gemist heb.

Dus nu aan de bak...

Goed weer.., flauw windje, bijna strak watertje en een beginnende koperen ploert die langzaam omhoog stuitert.

Plons... 1 meter uit de overkant 4 korven AlbertHein zooi dumpen gemixt met wat stukkies worm en casters. Een haak met 3 maden altijd top volgens ene Kom. Vooruit dan maar, ondertussen nog een plekkie op 3/4 van deze sloot maken.

Kleine tikjes op de top verraden de activiteit van een onderwater bewoner. Dan overgaand in een trillende top en dan ben je ineens een Palingboer.

Zo'n lastig kronkel ding aan de lijn.

Verplicht terugzetten dus...., is maar goed ook want als je die zooi uit dit water zou nuttigen geef je s’nachts al meurende in je 2 meterbak gegarandeerd een leuk stukkie licht.

Ondertussen is het bloedverziekend heet aan het worden en het vocht staat reeds in de bilnaad.

Smeren, smeren en blijven drinken. Uiteraard diverse keren ook nog het restant vocht afgieten want als je er iets ingooit komt er ook nog een klein beetje vocht terug.

De buurman zit met de stok te rommelen om een bliek naar binnen te halen. Ik lach hem maar een beetje toe maar inwendig gun ik hem niet meer dan een lelijke Zwartbek schub.

Taaie zooi weer hoor..., 6 uur stumperen om zo'n Vaartschub in je leefslurf te krijgen.

Voor alle visbroeders een lastige dag, blijkt ook tijdens de weging en bij het uitrekenen van de daguitslagen.

Nicootje is moe...., neemt een colaatje, pleegt een plasje tegen een viaductpaal en gaat in de bloedhete Opel weer richting dorp.

De volgende is de 17e juni, een wedstrijd met een echte Cadi-wagen. Wie kent het niet..??? de mobiele vreetschuur van visbroeder Fred.

Hoop dat Fred dat allemaal zelf regelt want als de visbroeders moeten bijspringen krijgen we gegarandeerd een nieuw crematorium aan de Kogerpolder.

Nahh....!!! tot de volgende.

 

Nicootje.

7e wedstrijd

Buiten Spaarne..., 27 mei 2023.

Nahh..., zat ik vandaag met een klein handje visfanaten aan het Buiten Spaarne bij Haarlem. De favoriete sloot van die Wassenaarse of Katwijkse hengelzooi.

Bekend terrein dus, meestal vooraf een hoop gezeik over een bruggetje of slootje in vak A en de kanshebbers aan het eind van vak B. Als je daar ergens je plek hebt schijnt het dat je volgens de visbroeders al bij voorbaat winnaar kunt zijn.

Zo niet...., dan kan je maar beter lid van een damcluppie gaan worden.

Nicootje voor de zekerheid toch ook nog maar ff een dambord in de aanhanger geflikkerd.

FF kijken naar de buurmannen, die op smijten hun zooi op 40 meter dus ik een stukkie verder of dichterbij. De eerste afstand gooien...., schone bodem bij misschien 1,5 meter water. Goed gedaan..., steek ik zelf maar ff de veren op een plaats waar normaal weinig daglicht komt.

En let op..., gisteren bij mijn vrienden van Hengelsport Katwijk een potje Aminol (aminozuur) aangeschaft.

Stinkt als de hel maar als dope of garnituurtje misschien aantrekkelijk voor de onderwater bevolking. Volgens het heilige facebook  gebruiken Karperboeren erg veel van dat spul en hebben daar vervolgens  mega successen mee.

Dus staat dat spul nu ook bij Nicootje in de bak. Wel tussen de 20 andere onweerstaanbare synthetische geur en smaakmakers maar daar hebben we het ff niet over.

Nahh..., genoeg gezeurd.

Eerst ff wachten op de fluit van leiding, dan mag je pas beginnen met het dumpen van diverse granen en andere zooi.  Uiteraard gesmeerd met wat van dat aminol toverspul.

Vanwege de wandelaars en trimmers vandaag de vaste stok maar ff thuisgelaten. Zit je daar tijdens het afsteken zo'n passant in z'n kruis te rammen.

Zo niet..., dan staat zo'n figuur wel ff op je dure deeltje te dansen.

Dan hebben we daar ook nog veel loslopend vee in de vorm van grommende tegen je visspullen aan zeikende viervoeters in alle soorten en maten.

Het begeleidende volk hoor je al in de verte aankomen.., "hier"hier"hier"hier", allemaal voor de kat z'n viool want het gros van die krengen luisteren toch niet.

Dus...., een echt leuke sloot om rustig een wedstrijdje te doen.  Maar voorlopig het eerste uur nog geen gewiebel op de Preston top gezien. Links en rechts zitten de buurmannen ook moeilijk te kijken.

Dan de mestpiertjes, die zijn ook niet meer zo levendig, maar ja die heb ik al een poosje in de shit zitten. Kijken of ik de volgende keer bij een van onze strontschepper kan slijmen om een beetje piertjes te verkrijgen. Whammes..!!! ... dat was de feedertop die ineens tegen de wind in naar Spaardam wees.

Nicootje eindelijk een platte te pakken. Hierna toch ook nog wat kleine Bleitjes en Zwartbekzooi gehad.

Doch vis is vis zeggen ze op Katwijk.

Weinig vis vandaag bij een goed weertje.

Maar goed, prijsuitreiking was weer in die gehaktballen tent "De Ruigenhoek" of zoiets.., mede onder het genot van een groene weer ff zitten luisteren naar de wc en het diverse oever geklaag over verspeelde schuppies e.d.

Onze rookwolken verspreidende heer Kom schijnt dagwinnaar met bijna 7 kg schub te zijn.

Nahh..., Nicootje is dan klaar en gaat weer naar het dorp.

Tot de volgende.

 

Nico.

6e wedstrijd

Afgelopen zaterdag stond de 6e wedstrijd van het seizoen op het programma.
De wekker op half vier gezet om samen met Dirk de vakken uit te zetten.
Normaal staat Dirk al aan de waterkant maar dit keer kwam ik hem onderweg bij Schiphol tegen.
Ik reed alvast vooruit om te kijken of de vakken vrij waren we hadden besloten om de vakken C en D uit te zetten, vak A tegenover de kaasboer en vak B tegenover het Amstelpark.
Er waren nog 3 man die recht hadden op een kop/staart plek .
Hans den Reijer loten nummer 8 staart van het a vak Hans Knura loten 9 kop van het b vak en Dirk Koolmoes loten 15 staart van het b vak Fred van Eijk kwam op  kop te zitten van het a vak.
Ik loten nummer 7 naast Hans den Reijer met aan de andere kant Jan v d Oever op nummer 6.
Ik maakte twee voerplekken een op17m en een op 28m en hield nog een hengel achter de hand voor de overkant.
Voor de wedstrijd alvast het een en ander uit de tas gehaald voor bij de koffie .
Na een praatje met Hans zag ik tot mij grote verbazing dat mijn twee gevulde koeken keurig uit het zakje waren gejat waarschijnlijk door kraaien.
Om half 7 ging de fluit voor de aanvang van de wedstrijd.
Ik begon op 28m met voeren en begon hier met vissen.
Intussen bracht ik 4 korfjes met voer en wat aas op 17m.
Het duurde niet lang voordat ik mijn eerste aanbeet kreeg en mijn eerste vis kon scheppen.
Ik kreeg erg veel beet en pakte veel vis eerst met een gewone lijn met haak 16 met twee floaters en een mestpiertje er tussen in ,ook ving ik veel met een kleine hair met twee mestpiertjes er op.
Na andere half uur namen de aanbeten af en besloot ik met een langen onderlijn met haakje 20 door te vissen .
Hier mee kreeg ik de vis weer aan de praat en ving zo weer een aantal brasems.
Tussendoor probeerde ik het nog met wafters maar hier deden ze het bij mij niet op.
Na afloop vertelde Hans dat hij ze juist wel ging vangen toen hij over schakelde op wafters.
Om half 1 einde wedstrijd spullen opruimen en vanaf staart begonnen met wegen.
Er was erg goed gevangen door de meeste vissers ondanks dat het water zo goed als stil stond.
Hans op staart had een mooi net vis en kwam tot 20360gr zelf kwam ik tot ruim 28 kg nu afwachten wat er op de lagen nummers was gevangen.
Jan v d Oever op 6 had zijn dag niet maar wist toch nog 9200gr aan te bieden er zijn dagen dat je er dik tevreden mee bent.
Boet op 5 kwam tot 21670gr en Rob van Leeuwen op 4 had 15630gr Bert op 3 had ook een mooi net vis met 20160gr daarna volgde Andre Bal op 2 met 14050gr en ving Fred van Eijk op kop 12kg rond.
Ook in het b vak werd aardig gevangen maar wel minder dan in het a vak.
Hier werd Hans Knura op kop eerste met 24990gr .
In totaal werd er 235kg vis gevangen met 15 man een topdag dus.
Volgende week vissen we de 7e wedstrijd nu hopen dat de vis het dan ook goed doet.

Groetjes Bram Zwanenburg

5e wedstrijd

Was weer een best stukkie sturen naar Akersloot.

Lekker vroeg de poort uit gegaan om mijn stekkie in te richten want groeizaam weer betekent hoog onkruid dus snoeischaar achter in de bak.

Nou..., aardige stek.., beetje knippen en de afstand bepalen.

Gooi zowat de schouders uit de kom om aan de overzijde van deze sloot te komen.

Nijdig NO-windje staat bijna op de klauwen zoals dat heet.

N√Ęhhh.., 06.30 en Zwanenburg doet een fluitje na..., beginnen dus.

Mooi..., direct mijn eerste korven gelanceerd..., niet op één plek want dat lukt niet vandaag.

Na wat wachten een hoop gewiebel aan de top en ff later..., de eerste zwartbek idioot is al binnen.

Moeizaam hoor..., onze Hulst zit naast de pont op nummertje 19.

Normaal "meestal" een gouden stek als de pont lekker rondstampt.

Nu geen pont...., dacht nog ff dat Poetin dat ding misschien getorpedeerd zou hebben.

Maar dat platte stukkie staal is achteraf gezien in onderhoud en in zijn geheel verdwenen.

Maar ja een wedstrijdje vissen en de roddel gaat nu al rond dat ene Piet in vak A (op de kop) al last van tennisarmen heeft vanwege het binnenslepen van diverse geschubde waterbewoners.

Ik heb een aardig netje vol maar geen top.

Als het is afgelopen richting snackbar voor een balletje met friet.

Is die Piet Mieloo uiteindelijk dagwinnaar geworden met bijna 29 kilo van die schuppies.

Nou mooi..., ff bijkomen en dan gaan we weer richting huis. 

Misschien volgende week weer beter voor mij.

 

Nico.

Download
uitslag13mei2023.jpg
JPEG-bestand 125.1 KB

4e wedstrijd

Zo, vandaag weer de markervaart rustig weer, stek 7 geloot, ga lekker beginnen met de vaste hengel. Met een kwartiertje al de eerste vis kolblei er volgen er nog een paar dan een platte na enkele seconden gelost op de voer plek zonde stek verstoord? Verder vissen weer een platte pleiten. Dan maar even met de feeder een voorntje half uurtje later toch weer de vaste hengel vanaf dat moment continue beet en vangen. Het maakte niet wat voor aas ik er aan deed  uit eindelijk 84  vissen , 20kilo en 240gr. Genoeg voor de dag overwinning.

Willem Stoutjesdijk

Download
uitslag22april2023.jpg
JPEG-bestand 118.8 KB

3e wedstrijd

Download
uitslag15april2023.jpg
JPEG-bestand 115.5 KB

2e wedstrijd

Download
uitslag1april2023.jpg
JPEG-bestand 115.9 KB

1e wedstrijd

Daguitslag 25-03-2023
Daguitslag 25-03-2023

 

 

 

Download
uitslag25maart2023.jpg
JPEG-bestand 120.3 KB